Tänään on 11.08.2020 06:59
  • Have Stepin lapsitanssijoita 2016
    Have Stepin lasten harjoituskilpailut 3.4.2016
  • Aleksi-Polina
  • Aleksi-Emma
Yhteystiedot

Have Step ry.
www.havestep.fi 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  
p. 040 484 4655

» Tarkemmat yhteystiedot

Harjoituspaikat

Have Stepin ryhmät kokoontuvat ja harjoittelevat eri puolilla Haminan ja Karhulan seutua.
» Katso salien osoitteet

Esiintyjiä ja opetusta

Me tarjoamme tilaisuuteenne viihdyttävää ja korkeatasoista tanssia.
Tiedustelut: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
» Lue lisää

Edustusparit

Tutustu Have Stepin edustutuspareihin täällä...

Tulosta

Antidoping

Tarkista aina ennen kuin nautit mitään lääkettä tai lisäravinnetta, onko sen aineosat sallittujen vai kiellettyjen listalla. Vastuu on aina tuotteita nauttineella henkilöllä tai alaikäisellä hänen vanhemmillaan. Lääkärintodistus tai -resepti ei ole erikoislupa käyttää kiellettyjä aineita.

Uusi lääkehaku on Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin internetsivuilla www.suek.fi/kielletyt-aineet-ja-menetelmat. SUEK julkaisee alkuvuonna 2018 myös KAMU-mobiilisovelluksen, jonka kautta urheilija voi tarkistaa käyttämänsä lääkkeen tai lääkeaineen sallittavuuden kätevästi älypuhelimella. Urheilussa kiellettyjen aineiden ja menetelmien lääkehaku pohjautuu nyt Lääketietokeskuksen tietokantoihin. Niitä päivitetään kuukausittain uusien markkinoille tulevien lääkevalmisteiden osalta. Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n/Suomen antidopingtoimikunta ADT:n Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -luettelo perustuu Maailman antidopingtoimisto WADAn julkaisemaan luetteloon urheilussa kielletyistä aineista ja menetelmistä.

Have Stepin kilpailevat parit ja parien tukihenkilöt tekevät antidoping-sopimuksen seuran kanssa.

Urheilija sitoutuu noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa WADAn, Suomen Tanssiurheiluliiton ja World Dance Sport Federation WDSF antidopingsäännöstöjä ja -määräyksiä.

Dopingrikkomukset ja Urheilijalle niistä määrättävät seuraamukset on määrätty edellä mainituissa antidopingsäännöstöissä. Urheilija on velvollinen tuntemaan kulloinkin voimassa olevat antidopingsäännöstöt sekä tanssin osalta urheilussa kielletyt aineet ja menetelmät.

Tärkeää tietoa kilpaileville pareille

Doping seurantaan kuuluu kilpailijat, jotka ovat lunastaneet lajinsa kilpailulisenssin. Urheilijalla itsellään on vastuu dopingin käyttämisestä – myös siitä, ettei hän vahingossa esim. syö lääkkeitä tai lisäravinnetta, jotka luetaan kiellettyihin aineisiin.

Erivapaus kansallisen tason urheilijoille

Jos urheilijalla on joku krooninen sairaus tai tila, johon hän tarvitsee ns. kiellettyjä aineita sisältävää lääkettä, tulee hänen hakea erivapautta. Lisätietoa erivapaudesta: www.suek.fi/erivapaus

  • Lähes poikkeuksetta saatavilla on tehokkaita lääkkeitä, jotka eivät sisällä dopingaineita.
  • Mikäli urheilijalla on lääkärin toteama vakavahko sairaus, johon ei ole saatavilla sallittua lääkitystä hänen tulee tehdä anomus erivapaudesta.
  • Urheilijan on pidettävä todistus erivapaudesta aina mukanaan, ja se on esitettävä dopingtestissä.
  • Lääkärin määräämä kielletyn lääkeaineen resepti tai vapaamuotoinen lääkärintodistus ei ole erivapaus.


Lisäravinteitakin on testattu.

Noin tuhannesta eri lisäravinteesta on löytynyt noin 200 ns. likaista lisäravinnetta. Kun/jos käytät lisäravinteita, ota selvää sen puhtaudesta. Vastuu on aina urheilijalla testiin jouduttaessa.

Piristeet analysoidaan aina vain kilpailutilanteessa. Kofeiinin nauttiminen (battery, red bull.....kahvi...) on sallittua aikaisempaan poiketen.

Varo salbutamolia sisältämän yskänlääkkeen nauttimista. Salbutamol = piriste.

Jos joudut doping testaukseen, on urheilijalla oikeus ottaa testitilanteeseen saattaja. Saattajan välttämättömyys on erittäin tärkeää etenkin ulkomailla testiin joutuneelle urheilijalle. Testausmenetelmistä saa lisätietoa www.suek.fi/dopingtestityypit

TOP